אוכל קוריאני - מאפייני המטבח הקוריאני


אוכל קוריאניהמטבח הקוריאני מציע מגוון רחב של מנות מיוחדות, שונות בתכלית מהסגנון היפאני, הסיני או התאילנדי. קוריאה, שהיתה בעברה מדינה אגררית, התבססה על גידול אורז ולכן בקוריאנית המילה "ארוחה" זהה למילה "אורז". כיום המטבח הקוריאני מאופיין במנות בשר ומרקים, עם דגים וירקות והרבה שום, פלפל אדום, רוטב סויה, ג'ינג'ר ועוד. כמו כן ישנו מגוון רחב של ירקות כבושים חריפים, ובראשם הקימצ'י המפורסם.המטבח הקוריאני ידוע בעולם כבריא מאוד, עם ערך תזונתי גבוה. במסורת הקוריאנית מספר המנות נע מ-3 עד 12, וישנם מנהגים רבים שמדגישים את החשיבות של המזון ושל הארוחה עצמה. גם בעסקים בקוריאה שמור מקום של כבוד לסעודה משותפת, כדי להביע את הכבוד הראוי לשותפים לעסקים.

כדי להכיר על קצה המזלג (או על קצה הצ'ופ-סטיקס) את המטבח הקוריאני, להלן מספר מתכונים פופולריים. חשוב לזכור, שבכל פרובינציה בקוריאה המתכון עשוי להיות שונה, ולפעמים סגנונות מקומיים שמורים היטב בסוד.

קימצ'י
קימצ'יהמאכל הידוע ביותר, קימצ'י, הפך לאחד הסמלים הלאומיים של קוריאה, בזכות טעמו המיוחד וערכו התזונתי הגבוה. את הקימצ'י אפשר לפגוש בכל בית קוריאני, כתוספת הכרחית לכל ארוחה. האהבה למאכל הזה היא אין סופית, הגובלת בהתמכרות. בעיר גוואנגג'ו שבפרובינציית צ'ולה-נאם מתקיים פסטיבל קימצ'י שנתי בקיץ. ישנם 163 סוגים שונים של קימצ'י, אך הפופולרי ביותר הוא הקימצ'י מכרוב סיני.
המרכיבים הבסיסיים: 4 כרובים סיניים גדולים (או לחליפין - מלפפון או קולורבי), 3 כוסות מלח גס ו-2/3 כוס מים. 
להכנת הרוטב דרושים 5 ראשי שום, 2 כוסות פלפל אדום טחון, 2/3 כוס מלח, ג'ינג'ר לפי טעם. 
אפשר להוסיף: בצל ירוק, בצל רגיל, גזר מגורד, צנון ורוטב דגים מיוחד (או אנשובי חתוך דק).
אופן ההכנה: לחתוך כרוב לארבע/שמונה חתיכות שוות, להשרות את הכרוב במלח לשלוש שעות, לרחוץ במים רגילים ולערבב עם הרוטב: שום כתוש, פלפל אדום, רוטב דגים וג'ינג'ר. לשמור במקרר. עם הזמן הקימצ'י עובר תהליך טבעי של החמצה - ומידת החמיצות העדיפה משתנה לפי הטעם האישי.
ביבימבאב
ביבימבאבהתרגום המילולי של ביבימבאב הוא "מעורבב עם האורז", ואכן ביבימבאב קלאסי הוא כמה סוגי ירקות מעורבבים עם אורז, ביצת עין ובשר בקר טחון. המנה יפה בהגשה (עדיף בקדרת אבן), ופשוטה בהכנה.
המרכיבים: בקר טחון, ביצה רכה ושמן שומשום. רוטב: חצי כפית של רוטב סויה, שני שליש כפית שמן שומשום, רבע כפית סוכר, רבע כפית של יין בישול ושום כתוש.
אופן ההכנה: לשים בקערה אורז חם, לטגן בנפרד את הירקות החתוכים בצורת רצועות. להניח אותם בנפרד על מצע האורז, ובאמצע לשים את הבשר הטחון וביצת עין מעליו. לבסוף להזליף את שמן השומשום, ולמי שיש -להוסיף ממרח חריף מפלפלים אדומים, המכונה "גוצ'וג'אנג".
בולגוגי (אותו אופן הכנה גם לגבי - צלעות בקר/חזיר)
בולגוגיהמרכיבים: 600 גרם בשר בקר/חזיר/עוף, וכף אחת של שמן שומשום קלוי. אפשר להוסיף ירקות (בצל, בצל ירוק, גזר).
לרוטב: חצי כוס מיץ אגס או חצי פחית קולה, מעט שורש ג'ינג'ר חתוך דק, 5 כפות רוטב סויה, כף וחצי של שום כתוש, חצי כוס יין בישול, 3 כפות סוכר, כף אחת של שמן שומשום, קורט פלפל שחור.
אופן ההכנה: לחתוך הבשר לחתיכות דקיקות, להשרות בסוכר וקולה או במיץ אגס לחצי שעה-שעה, ולצלות על הגריל עם או בלי ירקות.
דוונג'אנג-גוק (מרק עם ממרח סויה)
doenjang-1המרכיבים: 2 כפות של ממרח סויה, כוס וחצי מים, חצי תפוח אדמה, שליש קישוא, חצי בצל, 1 בצל ירוק, פטריות, כפית אבקת מרק עוף, דגים מלוחים (כמו אנשובי) וטיפת מלח. אפשר להוסיף גם טופו.

אופן ההכנה
: להרתיח מים, ובזמן הרתיחה להוסיף ממרח סויה (דוונג'אנג), ירקות חתוכים דק, טופו ואבקת מרק עוף. ברגע שהירקות מוכנים, ניתן להגיש. בתיאבון!


כל המרשמים באדיבות גברת צ'ו הי-גיונג


Home  |  About Us  |  Q&A  |  Korean Course  |  Korean Culture | Old & Modern Korea |  Travel in Korea |  Korea & Israel   | Gallery  |  Contact



logo בניית אתרים